Politika e kthimit dhe këmbimit


Ne, ekipi i tregut të çmimeve me zbritje, përpiqemi t'u ofrojmë klientëve tanë vetëm përvojën më të mirë të blerjeve. Ne e kuptojmë plotësisht se ndonjëherë mund të lindin situata kur është e nevojshme të kthehen ose të shkëmbehen mallrat e blera. Për ta bërë këtë proces sa më të përshtatshëm për ju, ne kemi zhvilluar një politikë të hapur dhe të drejtë kthimesh dhe shkëmbimesh.


1. Kthimi i mallrave

Ne garantojmë një rimbursim të plotë të kostos së produktit nëse:

- produkti është marrë në gjendje të dëmtuar;

- produkti është dorëzuar gabimisht ose me cilësi të dobët;

- artikulli ka humbur gjatë dorëzimit.


Për të bërë një kthim, duhet të kontaktoni shërbimin tonë të klientit brenda 7 ditëve nga marrja e porosisë tuaj. Ne do t'ju kërkojmë të siguroni dëshmi foto ose video të dëmtimit ose cilësisë së dobët të produktit. Pasi të konfirmohet, ne do të aranzhojmë transportin falas të kthimit dhe do të lëshojmë një rimbursim të plotë në llogarinë tuaj brenda 14 ditëve të punës.


Nëse keni ndonjë pakënaqësi me cilësinë e një produkti të ndryshëm nga problemet origjinale të përmendura më lart, ju rekomandojmë t'i referoheni përshkrimit të produktit në faqen tonë të internetit për t'u siguruar që produkti përmbush pritshmëritë tuaja.


2. Shkëmbimi i mallrave

Ne shkëmbejmë mallra nëse:

- keni marrë një produkt të ndryshëm nga ai që përshkruhet në porosi;

- e keni marrë produktin në madhësi ose ngjyrë të gabuar;

- keni qenë të pakënaqur me produktin e blerë, por është në gjendje të plotë pune dhe nuk ka dëmtime fizike.


Për të bërë një shkëmbim, duhet të kontaktoni shërbimin tonë të klientit brenda 14 ditëve nga marrja e porosisë tuaj. Ne do t'ju ofrojmë udhëzime për rregullimin e dërgesës së kthimit të artikullit. Pas marrjes së mallit, ne do të kontrollojmë gjendjen e tij dhe do të dorëzojmë një produkt të ri sa më shpejt të jetë e mundur, të rënë dakord me ju.


3. Kufizimet

Kur ktheni ose shkëmbeni mallra, ju lutemi mbani parasysh kufizimet e mëposhtme:

- kthimi ose shkëmbimi është i mundur vetëm nëse keni një faturë ose dokument tjetër blerjeje;

- produkti duhet të jetë në paketimin e tij origjinal dhe nuk duhet të shfaqë shenja përdorimi;

- pagesa për dorëzim në rast kthimi ose shkëmbimi të mallrave nuk kompensohet.


Ne jemi gjithmonë të gatshëm t'ju ndihmojmë të zgjidhni çdo problem që lidhet me kthimin ose shkëmbimin e mallrave. Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është në dispozicion 24/7 për t'ju ofruar shërbim superior. Mos ngurroni të na kontaktoni për çdo pyetje me email ose telefon dhe ne do të bëjmë çmos për t'ju kënaqur.